Je ware kracht zit in het leven vanuit je hart

Over Praktijk Montana

Ik, Geeke Hardeman, ben de drijvende kracht achter Praktijk Montana. Na ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven koos ik er bewust voor het roer om te gooien, voor mijzelf te gaan beginnen en Praktijk Montana te starten om bij te kunnen dragen aan meer welzijn en (zelf)liefde in de wereld.

Lees op deze pagina meer over de drie pijlers van mijn visie en missie, over de naam Montana en over mij. 

Nog vragen? Neem gerust contact op.

 

Lees hieronder de drie pijlers van mijn

Visie en Missie

Montana

Montana betekent berg. In de mindfulnesstraining wordt vaak de bergmeditatie gegeven. Hierin wordt het beeld van de berg gebruikt om de beoefening te ondersteunen. Een berg staat solide en aanwezig in het landschap, wat er ook aan hem voorbij komt: dag en nacht, winter en zomer. Een berg blijft onveranderlijk zichzelf. Dat is waar ik jou graag bij wil helpen: jezelf te (her)ontdekken en je in contact brengen met jouw stevigheid. Van daaruit kunnen er een heleboel mooie of nare en pijnlijke ervaringen voorbij komen, maar jij blijft desondanks gewoon jezelf. Daar begint alles mee. Zo kun je zijn wie je in werkelijkheid bent. We hebben meer (veer)kracht in ons dan we vaak zelf denken.

Liefde

Voor een wereld vol vrede en liefde moeten we leren leven vanuit het hart. Dit begint bij compassie voor jezelf, dan de ander, dan de wereld. Zelfcompassie is dus de eerste stap. Dat heeft niets met egoïsme of narcisme te maken. Compassie betekent mee lijden (passie=lijden). Dit betekent dus juist te kijken naar je schaduwkanten naar de momenten dat je lijdt en er dan voor jezelf te zijn. Jezelf te ‘bevrienden’ en troosten of beschermen door op te komen voor jezelf. Pas dan kun je ook compassie en liefdevolle vriendelijkheid brengen naar de ander en van daaruit naar de rest van de wereld. Voor mij schuilt hierin een grote kracht.

Wereld

Vanuit jouw innerlijke kracht kun je op een mooie manier in contact komen met de ander. Dit doe je door echt te luisteren naar de ander en naar jezelf. Door je bewust te zijn van je eigen automatismen, valkuilen en schaduwkanten maar ook van je talenten, passies en mooie eigenschappen, kunnen we in compassie leven met de hele wereld. Zo sturen we met elkaar meer liefde de wereld in. Ik ben er van overtuigd dat de mens in essentie goed is. We zijn alleen soms de weg daarnaar toe kwijt geraakt door nare ervaringen en pijn. Heart & Mindfulness kan ons daarbij helpen om de weg terug te vinden. Een betere wereld begint bij jezelf!

Spreekt mijn visie en missie je aan?

Schroom dan niet om contact op te nemen voor een afspraak of kijk bij de aankomende activiteiten en meld je aan!

Over mij

Als introvert en hoog-gevoelig persoon heb ik altijd geworsteld met het overeind blijven in een overweldigende maatschappij. Aangezien ik ook gepassioneerd en gedreven ben om bij te dragen aan een betere wereld, is het steeds een uitdaging geweest een goede balans te vinden. Toen ik op mijn 23e met een burn-out thuis zat kreeg ik voor het eerst een boek over mindfulness in mijn handen. Alles wat ik daarin las viel voor mij op zijn plek. Uiteindelijk volgde ik in 2011 een mindfulnesstraining toen ik gezin, studie en werk probeerde te combineren en de balans weer ver te zoeken was. Ik vond een manier om met meer aandacht voor mezelf en de wereld om mij heen te leven. Maar kwam er ook achter dat het zeker niet gemakkelijk is om mindfulness te blijven onderhouden en beoefenen. Daarom wil ik met mijn praktijk ook mogelijkheden bieden voor het onderhouden van de beoefening. 

Ik heb in de afgelopen jaren ervaren hoe heart- & mindfulness mijn kwaliteit van leven heeft vergroot en dat het mij handvatten geeft om overeind te blijven. Dit doe ik door steeds weer contact te maken met mezelf in het huidige moment en vooral door dit op een niet-oordelende, open en liefdevolle manier te doen. Zo voelt het als thuiskomen bij mezelf. 

Het heeft me geleerd om mee te golven met dat wat het leven brengt. Door ook de moeilijke gevoelens, lichamelijke sensaties en gedachten toe te staan en er te laten zijn, naast de mooie. Zo golfde ik ook mee in rouwprocessen en het verwerken van trauma’s in mijn leven en vond ik juist daarin mijn innerlijke kracht en het vertrouwen in mijn veerkracht.

Ik werkte tien jaar in de (antroposofische) kinderopvang en voelde me hier eigenlijk nooit echt op mijn plek. Maar ik ontdekte wel dat ik veel energie haalde uit het begeleiden van medewerkers, kinderen, ouders en studenten en dat ik daar graag verder mee wilde. Ik vind het ontzettend interessant te ontdekken en uit te vinden waarom een mens geworden is tot wie hij is, wat zijn of haar verhaal is. 

In het kort over mij

 

  • gelukkig getrouwd en trotse moeder van 5 kinderen
  • introvert en hoog-sensitief, gepassioneerd en idealistisch
  • empathisch, rustig en kan goed luisteren
  • houd van lezen, schrijven, films en series kijken.
  • ben dol op lekker eten, koken en bakken van taarten
  • houd van de natuur, bloemen, een wandeling en een goed gesprek.
  • kies bewust voor bijvoorbeeld gezonde voeding en duurzamere opties zoals zonnepanelen en geen auto
  • gun mijn kinderen het rijke vrije school onderwijs, ook al moeten we daar wat verder voor fietsen.

Kijk eens op mijn LinkedIn pagina voor mijn werkervaring en opleidingen

De naam van mijn praktijk ontstond onder andere door de betekenis van Montana: berg (zie hierboven). Voor mij heeft de bergmeditatie een belangrijke rol gespeeld in mijn beoefening van mindfulness. Maar er is nog een tweede inspiratiebron voor de naam Montana. Namelijk de plant en bloem: Clematis Montana. 

In de weken nadat ons zoontje overleed zat ik in de donkerste bladzijdes van mijn leven. Maar omdat ik al een tijdje mindfulness beoefende kon ik meegolven met wat zich aandiende in mijn leven. Zo kon ik ook aandacht schenken aan de kleine, mooie momenten, zelfs in die donkere tijden. Ik zag die weken de Clematis Montana uit mijn keukenraam knoppen maken, iedere dag weer een stukje verder tot de bloemen ook langzaam open gingen. Dat jaar bloeide hij voor het eerst zo uitbundig. Doordat ik mindfulness had beoefend kon ik, ondanks de emotionele rollercoaster waar ik mij in bevond in het rouw en trauma verwerkingsproces, ook genieten van deze ontluikende, prachtige bloemen. 

Toen ik de betekenis van Montana vond, ‘berg’, viel de naam op zijn plek. 

Na deze ingrijpende gebeurtenissen koos ik er bewust voor niet meer verder te gaan in mijn leven met dingen die niet bij mij passen. Dus besloot ik het roer om te gooien, voor mijzelf te gaan beginnen en Praktijk Montana op te starten om bij te kunnen dragen aan een mooiere wereld.

Wat anderen over mij zeggen

Geeke is een fijne, rustige vrouw die je echt hoort en ziet. Ze kan goed luisteren, geeft je de ruimte en stelt de juiste vragen. Na iedere sessie voelde ik me rustig en ontspannen. Heel fijn. Door de weken heen is mindfulness onderdeel geworden van mijn leven. Ik heb ontdekt dat er verschillende manieren van meditatie en mindfulness zijn en welke manieren bij mij passen. Waar zelfcompassie eerst een vaag begrip was, heb ik het inmiddels begrepen en zelfs toegepast. Na een flinke burn-out zit ik in een ontwikkelingsfase in mijn leven waarbij mindfulness een logische stap bleek te zijn die ik niet kan en wil missen. De rust blijkt gewoon in mijzelf te zitten. Ik hoef er slechts voor te kiezen die op te zoeken. Dankjewel Geeke, dat je mij wilde begeleiden en mij liet zijn wie ik ben. Dankjewel voor de mooie persoon die je bent.
Lilian
Ik heb de mindfulness training gevolgd bij Geeke en het heeft mijn ogen geopend. Ik pieker nu veel minder, kijk positiever naar het leven, heb meer zelfliefde en bovenal goede handvatten om bezig te blijven met mindfulness. Geeke straalde vertrouwen en rust uit, dit gaf mij de mogelijkheid om mijzelf écht te laten zien. Hierdoor heb ik veel uit de cursus kunnen halen. Geeke, bedankt voor jouw bijdrage op mijn mooie reis!
Veerle
Heb de coachgesprekken erg prettig ervaren. Was echt het rustmoment wat ik er van had verwacht. Helpt absoluut om je verhaal te doen en dat met de juiste vragen weer wat meer gestructureerd te krijgen. Vond het in combinatie met wandelen echt het fijnst en het was vooral ook een hele fijne sfeer en de veilige setting die heel gemakkelijk werd gecreëerd. ​​
Simone
Tijdens dit coachtraject heeft Geeke mij op een zeer kundige en prettige manier geholpen... Geeke weet goed te stimuleren, door te vragen en tot de kern te komen. Geeke is een warm, betrokken en liefdevol persoon en ik raad het iedereen aan om een traject bij haar te volgen.
Peter

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op!