Je ware kracht zit in het leven vanuit je hart

Ik gun het iedereen te mogen zijn wie ze in werkelijkheid zijn

Over Praktijk Montana

Ik, Geeke Hardeman, ben de drijvende kracht achter Praktijk Montana. Na ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven koos ik er bewust voor het roer om te gooien, voor mijzelf te gaan beginnen en Praktijk Montana te starten om bij te kunnen dragen aan een mooiere wereld. 

Mijn missie is meer liefde en vrede in de wereld brengen door mindfulness en heartfulness te cultiveren.

Lees op deze pagina meer over de drie pijlers van mijn visie en missie, over de naam Montana en over mij. 

Nog vragen? Neem gerust contact op.

 

Lees hieronder de drie pijlers van mijn

Visie en Missie

Montana

Montana betekent berg. In de mindfulnesstraining wordt vaak de bergmeditatie gegeven. Hierin wordt het beeld van de berg gebruikt om de beoefening te ondersteunen. Een berg staat solide en aanwezig in het landschap, wat er ook aan hem voorbij komt: dag en nacht, winter en zomer. Een berg blijft onveranderlijk zichzelf. Dat is waar ik jou graag bij wil helpen: jezelf te (her)ontdekken en je in contact brengen met jouw stevigheid. Van daaruit kunnen er een heleboel mooie of nare en pijnlijke ervaringen voorbij komen, maar jij blijft desondanks gewoon jezelf. Daar begint alles mee. Zo kun je zijn wie je in werkelijkheid bent. We hebben meer (veer)kracht in ons dan we vaak zelf denken.

Liefde

Voor een wereld vol vrede en liefde moeten we leren leven vanuit het hart. Dit begint bij compassie voor jezelf, dan de ander, dan de wereld. Zelfcompassie is dus de eerste stap. Dat heeft niets met egoïsme of narcisme te maken. Compassie betekent mee lijden (passie=lijden). Dit betekent dus juist te kijken naar je schaduwkanten naar de momenten dat je lijdt en er dan voor jezelf te zijn. Jezelf te ‘bevrienden’ en troosten of beschermen door op te komen voor jezelf. Pas dan kun je ook compassie en liefdevolle vriendelijkheid brengen naar de ander en van daaruit naar de rest van de wereld. Voor mij schuilt hierin een grote kracht.

Wereld

Vanuit jouw innerlijke kracht kun je op een mooie manier in contact komen met de ander. Dit doe je door echt te luisteren naar de ander en naar jezelf. Door je bewust te zijn van je eigen automatismen, valkuilen en schaduwkanten maar ook van je talenten, passies en mooie eigenschappen, kunnen we in compassie leven met de hele wereld. Zo sturen we met elkaar meer liefde de wereld in. Ik ben er van overtuigd dat de mens in essentie goed is. We zijn alleen soms de weg daarnaar toe kwijt geraakt door nare ervaringen en pijn. Heart & Mindfulness kan ons daarbij helpen om de weg terug te vinden. Een betere wereld begint bij jezelf!

Spreekt mijn visie en missie je aan?

Schroom dan niet om contact op te nemen voor een afspraak of kijk bij de aankomende activiteiten en meld je aan!

Over mij

Als introvert en hoog-gevoelig persoon heb ik altijd geworsteld met het overeind blijven in een overweldigende maatschappij. Aangezien ik ook gepassioneerd en gedreven ben om bij te dragen aan een betere wereld, is het steeds een uitdaging geweest een goede balans te vinden. Toen ik op mijn 23e met een burn-out thuis zat kreeg ik voor het eerst een boek over mindfulness in mijn handen. Alles wat ik daarin las viel voor mij op zijn plek. Uiteindelijk volgde ik in 2011 een mindfulnesstraining toen ik gezin, studie en werk probeerde te combineren en de balans weer ver te zoeken was. Ik vond een manier om met meer aandacht voor mezelf en de wereld om mij heen te leven. Maar kwam er ook achter dat het zeker niet gemakkelijk is om mindfulness te blijven onderhouden en beoefenen. Daarom wil ik met mijn praktijk ook mogelijkheden bieden voor het onderhouden van de beoefening. 

Ik heb in de afgelopen jaren ervaren hoe heart- & mindfulness mijn kwaliteit van leven heeft vergroot en dat het mij handvatten geeft om overeind te blijven. Dit doe ik door steeds weer contact te maken met mezelf in het huidige moment en vooral door dit op een niet-oordelende, open en liefdevolle manier te doen. Zo voelt het als thuiskomen bij mezelf. 

Het heeft me geleerd om mee te golven met dat wat het leven brengt. Door ook de moeilijke gevoelens, lichamelijke sensaties en gedachten toe te staan en er te laten zijn, naast de mooie. Zo golfde ik ook mee in rouwprocessen en het verwerken van trauma’s in mijn leven en vond ik juist daarin mijn innerlijke kracht en het vertrouwen in mijn veerkracht.

Ik werkte tien jaar in de (antroposofische) kinderopvang en voelde me hier eigenlijk nooit echt op mijn plek. Maar ik ontdekte wel dat ik veel energie haalde uit het begeleiden van medewerkers, kinderen, ouders en studenten en dat ik daar graag verder mee wilde. Ik vind het ontzettend interessant te ontdekken en uit te vinden waarom een mens geworden is tot wie hij is, wat zijn of haar verhaal is. 

In het kort over mij

 

  • gelukkig getrouwd en trotse moeder van 4 kinderen, waarvan we van ons zoontje in 2017 met veel verdriet afscheid hebben moeten nemen. 
  • introvert en hoog-sensitief, gepassioneerd en idealistisch
  • empathisch, rustig en kan goed luisteren
  • houd van lezen, schrijven, films en series kijken.
  • ben dol op lekker eten, koken en bakken van taarten
  • houd van de natuur, bloemen, een wandeling en een goed gesprek.
  • kies bewust voor bijvoorbeeld gezonde voeding en duurzamere opties zoals zonnepanelen en geen auto
  • gun mijn kinderen het rijke vrije school onderwijs, ook al moeten we daar wat verder voor fietsen.

Kijk eens op mijn LinkedIn pagina voor mijn werkervaring en opleidingen

De naam van mijn praktijk ontstond onder andere door de betekenis van Montana: berg (zie hierboven). Voor mij heeft de bergmeditatie een belangrijke rol gespeeld in mijn beoefening van mindfulness. Maar er is nog een tweede inspiratiebron voor de naam Montana. Namelijk de plant en bloem: Clematis Montana. 

In de weken nadat ons zoontje overleed zat ik in de donkerste bladzijdes van mijn leven. Maar omdat ik al een tijdje mindfulness beoefende kon ik meegolven met wat zich aandiende in mijn leven. Zo kon ik ook aandacht schenken aan de kleine, mooie momenten, zelfs in die donkere tijden. Ik zag die weken de Clematis Montana uit mijn keukenraam knoppen maken, iedere dag weer een stukje verder tot de bloemen ook langzaam open gingen. Dat jaar bloeide hij voor het eerst zo uitbundig. Doordat ik mindfulness had beoefend kon ik, ondanks de emotionele rollercoaster waar ik mij in bevond in het rouw en trauma verwerkingsproces, ook genieten van deze ontluikende, prachtige bloemen. 

Toen ik de betekenis van Montana vond, berg, viel de naam op zijn plek. 

Na deze ingrijpende gebeurtenissen koos ik er bewust voor niet meer verder te gaan met mijn leven met dingen die niet bij mij passen. Dus besloot ik het roer om te gooien, voor mijzelf te gaan beginnen en Praktijk Montana op te starten om bij te kunnen dragen aan een mooiere wereld.

Wat anderen over mij zeggen

Ik hoor van anderen regelmatig dat ze mij als rustig ervaren, dat ik goed open kan luisteren en een prettige sfeer om mij heen heb en een warme stem. 

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op!